Termoformiranje


Prijava za pregledavanje tehničkih listova u pdf formatu

Kako biste mogli pregledavati pdf fileve potrebna je prijava (nakon prijave na Vaš mail stiže potrebna lozinka):
Vaše ime i prezime:
E-mail
Šifra:
Šifra:


Crni master

OZNAKA BAZA SADRŽI ANTIBLOK PREPORUČENA PRIMJENA KRATKI OPIS TL/STL
EKSTRUZIJA FOLIJE INJEKCIJSKO PREŠANJE PUHANJE GEOMEMBRANE
PE 491-55
PE Ovaj master je popularan u aplikacijama kod kojih prisutnost antibloka može uzrokovati poteškoće u proizvodnji i kasnijoj primjeni. Zbog odlične disperzije čađe, dodan u većoj količini može služiti i kao UV stabilizator. Nalazi primjenu i u mulch foliji i kablovskoj industriji.
PE 491-52AOX
PE Formulacija sa 50% čađe i antioksidansa na LDPE nosiocu. Usporava propadanje i produžuje vijeka trajanja folije povečavajući vrijednosti čvrstoće na istezane i prekidne čvrstoće. Koristi se u agrofolijama i geomembranama.  
PE 492-403
PE Još jedan od naših ekonomičnih mastera, sivog tona, bez mineralnih punila i antibloka. Osnovne namjene u izradi agro folija srednjeg vijeka trajanja, a zbog odlične disperzije i male veličine čestica čađe uz dodatak aditiva može poslužiti kao UV stabilizator za mulch folije.
PE 492-400
PE Masterbatch bez prisutstva punila, izrađen sa 40% čađe specifičnog tipa. Popularan kod visokozahtjevnih aplikacija kada je potrebno dodati malu količinu mastera za postizanje zatamnjenja i pokrivnosti. Primjenjuje se i u agro sektoru i kablovskoj industriji.  
PE 492-400F
PE Osnovna namjena ovog mastera smeđeg tona je u bojanju predmeta koji dolaze u kontakt sa namirnicama. Sadrži 40% čađe specifičnog tipa. Ne sadrži mineralna punila.
PE 492-400AOX
PE Primjenjuje se u izradi višegodišnjih mulch folija i geomembrana. Sadrži mješavinu čađa specifičnog tipa i antioksidansa na bazi HALS-a. Ovaj master smeđeg tona ne sadrži antiblok niti mineralna punila.  
PP 491-55
PP Master bez prisutstva punila, plavog tona. Popularan u izradi tanjih i debljih folija, cijevi, injekcijskom prešanju i puhanju.
PP 492-40P
PP Crni master smeđeg tona široke primjene. Pogodan za korištenje u injekcijskom prešanju, folijama raznih debljina, puhanju, za izradu cijevi i cijevi za vodu.  
PS 491-55
PS Crni master na bazi polistirena, bez punila, s plavim tonom. Vrlo široke primjene, kako u ekstruziji raznih folija, tako i u injekcijskom prešanju i puhanju.  
VA 493-55
VA Zbog dobrog izbora nosioca ovaj Master se može koristiti u bojenju više tipova polimera, te u gotovo svim aplikacijama. Ne sadrži mineralna punila i plavog je tona.

Bijeli master

OZNAKA BAZA SADRŽI ANTIBLOK PREPORUČENA PRIMJENA KRATKI OPIS TL/STL
EKSTRUZIJA FOLIJE INJEKCIJSKO PREŠANJE PUHANJE GEOMEMBRANE
PE 401-60
PE DA DA DA DA Snježno bijeli master s osnovnom namjenom za bojanje tankih folija i proizvoda u tehnici injekcijskog prešanja. Sadrži mješavinu mineralnih antibloka. Moguća primjena u tehnici puhanja i za izradu geomembrana.
PE 401-61
PE DA DA DA NE Bijeli master bez prisutstva antibloka, sniježno bijelog tona, postojan pri izlaganju UV zrakama, namijenjen za korištenje u ekstruziji folija, injekcijskom prešanju i puhanju.
PE 401-70
PE DA DA DA NE Master sa osnovnom namjenom u ekstruziji folija, i tehnici puhanja. Sniježno bijelog tona i vrlo velike moći disperzije. Sadrži mineralni antiblok. Preporučeno doziranje od 1 – 5 %.
PE 401-72
PE DA DA DA NE Karakteristika ovog mastera visoka koncentracija titan dioksida, čak 70 %. Ne sadrži mineralna punila, kao niti antiblock. Pogodan za visokozahtjevne aplikacije i colormatching.